Jak zdefiniować słownik kompetencji?

Proces definiowania słownika Kompetencji krok po kroku Zacznij od odszukania ikony Ustawień na lewym pasku i przejścia do zakładki Kompetencje. Pierwszym etapem będzie ustawienie skali poziomu kompetencji. Nasze doświadczenie podpowiedziało nam, że 3-stopniowa skala nie jest wystarczająca do dokładnego określenia poziomu zaawansowania danej kompetencji, zatem korzystamy ze skali 5-cio stopniowej.  Więcej…

Odpowiedzi na komentarze do Happiness Index

Jak to działa i jakie ma znaczenie? Przy ustawianiu Happiness Index często zdarza się, że użytkownicy zostawiają komentarze. Każdy taki komentarz to bardzo ważna informacja dla liderów. Aby zapewnić odpowiednią reakcję na każdy komentarz, udostępniliśmy możliwość udzielania odpowiedzi na nie. Pod wykresem HI Twoje organizacji lub wybranej jednostki organizacyjnej pojawi Więcej…

Zarządzanie zespołami

Jak utworzyć i zarządzać zespołami, projektami lub jednostkami? Aplikacja TeamToolbox pozwala na tworzenie i zarządzanie zespołami podzielonymi na trzy poziomy: jednostki organizacyjne (np. filie), zespoły i projekty.  Aby jednak było to możliwe, musisz upewnić się, czy ich widoczność jest dostępna. W tym celu wejdź w Ustawienia>Administracja i odszukaj belkę, na Więcej…

Jak skonfigurować profil użytkownika?

Jak skonfigurować profil użytkownika? Aby przejść do ustawie administracyjnych kliknij w koło zębate po lewej stronie ekranu. Dostępny tam widok umożliwia Ci całościowe skonfigurowanie systemu według Twoich potrzeb. Skupmy się jednak na profilu użytkownika, którego ustawienia są widoczne na trzeciej belce. Zaznaczając lub odznaczając wybrane elementy, możesz określić ich widoczność Więcej…

Jak usunąć lub zablokować użytkownika?

Jak usunąć lub zablokować użytkownika? Aby usunąć lub zablokować profil użytkownika, musisz wejść na profil danej osoby, zjechać na sam dół i wybrać odpowiednią opcję.  Usunięcie użytkownika oznacza permanentne wydalenie go z aplikacji – na przykład w sytuacjach, kiedy zakończyliście współpracę. Zablokowanie użytkownika oznacza czasowe ograniczenie  użytkownikowi dostępu do aplikacji. Więcej…

Jak mogę włączyć/wyłączyć moduł?

Jak mogę włączyć lub wyłączyć moduł? To bardzo proste. Wystarczy, że wejdziesz do panelu administracyjnego, wybierzesz u góry zakładkę „Moduły” i tam zaznaczysz lub odznaczysz moduły, które mają być włączone.  Po wprowadzeniu zmian kliknij „Zapisz zmiany” i gotowe! 🙂 *Lider również może włączyć lub wyłączyć dostępne moduły na poziomie zespołu/projektu/jednostki Więcej…

Jak dodać nowego użytkownika?

Jak dodać nowego użytkownika? Aby powiększyć grono użytkowników aplikacji w Twojej organizacji, musisz wybrać przycisk „Zaproś” na górnym pasku Menu. Następnie wpisz adres e-mail osoby, którą chcesz dodać do systemu i kliknij „Wyślij zaproszenie”. Kiedy wyświetli się komunikat o trwałości zaproszenia, wybierz ponownie „Wyślij zaproszenie”. W tym miejscu możesz zobaczyć Więcej…

Konfiguracja punktów (Merit Money)

Jak skonfigurować, spersonalizować lub zresetować punkty? Jeśli jesteś Administratorem Głównym lub posiadasz w systemie rolę Menadżera Marketu, wszystkie ustawienia dotyczące punktów znajdziesz w zakładce „Administracja” w Ustawieniach. To ten „trybik” po lewej stronie ekranu. Lokalizacja ikony ustawień Aby ustalić częstotliwość przyznawania punktów oraz ich pulę, odszukaj w otwartej zakładce pole Więcej…